Categorieën
Blog

Acupunctuur bij rug-, nek- en schouderpijn

Veel mensen hebben last van rugpijn en nekpijn. In 2019 waren maar liefst ruim twee miljoen mensen met rug- en nekklachten bij de huisarts bekend. Sinds thuiswerken door de coronamaatregelen de norm is geworden is dat aantal nog verder gestegen, want werken aan de keukentafel is verre van ideaal voor je spieren en gewrichten.

Acupunctuur kan rug- en nekklachten verlichten. Dat kunnen acute klachten zijn, zoals spit of een stijve nek, maar ook telkens terugkerende pijnklachten. Grootschalig wetenschappelijk onderzoek wees uit dat acupunctuur effectief is bij chronische pijnklachten in het bewegingsapparaat.1 De dunne acupunctuurnaalden zorgen ervoor dat de spanning in je spieren normaliseert en je pijn afneemt. In onze praktijk zien we dat mensen zich er vaak over verbazen dat één enkele behandeling al een grote positieve verandering teweeg kan brengen.

Behalve voor spanningsvermindering in de spieren zorgt acupunctuur ook voor algehele ontspanning. Stress kan een belangrijke oorzaak zijn van rug-, nek- en schouderpijn. Acupunctuur balanceert het zenuwstelsel en vermindert daarmee stress.2 Ook via die weg helpt acupunctuur je pijn te verlichten.

Bij Acupunctuur Haarlem kunnen we niet alleen acupunctuur inzetten om pijn in spieren en gewrichten te behandelen, maar ook methoden als cupping (vacuüm gezogen glaasjes), moxa (warmte) en massage. Om van zulke klachten af te komen is onze behandeling alleen echter niet voldoende. Je zult ook (meer) moeten bewegen. Daarom geven we je op jouw klachten afgestemde oefeningen mee, waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook helpen we je met praktische tips en adviezen om je (werk)houding te verbeteren. Met onze integrale aanpak kunnen we je helpen om weer zonder pijn van het leven te genieten.

Je kunt voor een behandeling bij Acupunctuur Haarlem kiezen als je last hebt van rug-, nek- en schouderklachten en je last hebt van:

  • Stijfheid van de spieren in nek en rug
  • Stress
  • Hoofdpijn of migraine
  • Whiplash
  • Uitstraling naar een arm of been
  • Uitstraling naar de kaak of oor
  • Schouderpijn
  • Gespannen spieren

Bij ernstige klachten, zeker als er sprake is van bijkomende klachten zoals krachtsverlies, uitstraling, misselijkheid, duizeligheid en koorts adviseren we je eerst contact op te nemen met je huisarts.

Heb je vragen over de behandeling van rugpijn, nekpijn of andere klachten in je bewegingsapparaat of wil je een afspraak maken bij Acupunctuur Haarlem? Klik dan op onderstaande knop.

  1. Vicker, A.J. et al: Acupuncture for chronic pain: individual patient data meta-analysis. Arch Intern Med. 2012 Oct 22; 172(19): 1444–1453.
  2. Qian Qia, L, et al: Acupuncture Effect and Central Autonomic Regulation. Evid Based Complement Alternat Med. 2013; 2013: 267959.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.