Categorieën
Blog

Acupunctuur bij achillespeesklachten

Overbelasting van je achillespees kan tot vervelende klachten leiden die het je onmogelijk kunnen maken om te sporten. De behandeling die we bij Acupunctuur Haarlem geven kan je helpen die klachten op te lossen. Vaak zorgt een combinatie van factoren ervoor dat de spanning op de achillespees langdurig verhoogd is, waardoor er irritatie en pijn ontstaan. Om die verstoringen op te lossen, werken we met een combinatie van rektechnieken, acupunctuur en adviezen op het gebied van looptechniek, training en belasting. 

Tijdens de behandeling onderzoeken en behandelen we niet alleen de achillespees zelf, maar kijken we ook of er verstoringen in andere delen van het lichaam zijn die deze klachten kunnen veroorzaken. Daarbij kijken we niet alleen naar mechanische verbanden tussen spieren, zenuwen en gewrichten, maar ook naar verbanden die alleen in de Chinese geneeswijzen bekend zijn en zichtbaar worden in de meridianen (energiebanen). We zetten de naaldjes daarom niet alleen rond je achillespees, maar ook op andere plaatsen van je lichaam.

Omdat achillespeesklachten gemakkelijk chronisch worden, raden we je aan om, zodra je pijn in een of beide achillespezen ervaart, niet te lang te wachten met een behandeling. Als je er vroeg bij bent, volstaat een kleiner aantal behandelingen en wordt de kans kleiner dat de klachten weer terugkomen. 

Als je nog vragen hebt of een afspraak wilt maken, klik dan boven in je scherm op ‘afspraak maken’.      

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.