Willem Pinksterboer

Willem Pinksterboer

acupuncturist

Na zijn studie fysiotherapie maakte Willem Pinksterboer (1966) al snel de overstap naar de Chinese geneeskunde. Inmiddels is hij met twintig jaar ervaring een zeer ervaren behandelaar. Na zijn studie acupunctuur studeerde hij Chinese kruidengeneeskunde bij de befaamde arts en onderzoeker aan Harvard University Ted Kaptchuck. Later specialiseerde hij zich in de subtiele Japanse Toyohari-acupunctuur. Willem werkte lang in het door hem opgerichte gezondheidscentrum in zijn geboorteplaats Beverwijk, maar in 2017 besloot hij de overstap te maken en werd hij eigenaar van Acupunctuur Haarlem.

Sinds 2007 is Willem als docent betrokken bij acupunctuuropleiding TCMA, waar hij met veel plezier lesgeeft aan zowel beginnende studenten van de basisopleiding acupunctuur als aan collega-acupuncturisten tijdens nascholingen. Hij deelt zijn enorme passie voor de oosterse filosofie tijdens de lezingen die hij geeft en in de blogs en artikelen die hij regelmatig publiceert. De website waarop Willem zijn artikelen publiceert vind je hier.

In de loop der jaren ontwikkelde Willem ‘Qi-counseling’, een uniek behandelconcept waarin behandelaar en patiënt samenwerken om de weg naar genezing te vinden. Tijdens die behandelingen gebruikt hij zijn kennis over de Chinese geneeskunde en de oosterse filosofie niet alleen om de juiste diagnose te stellen en een goede acupuntuurbehandeling te geven. Hij deelt die kennis ook om de patiënt te inspireren en hem te leren hoe hij of zij zelf zijn gezondheid kan herstellen. Op deze pagina vind je meer informatie over Qi counseling.

Maak een afspraak

Kom gerust eens langs in onze praktijk in Haarlem. We helpen je graag.

Neem contact op