Vincent Bartelse

Vincent Bartelse

acupuncturist

Als enthousiast sporter was een keuze voor een studie fysiotherapie na Vincents middelbare school een logische keuze. Toch bleek dat niet het voor hem bestemde pad te zijn. Toen hij na een auto-ongeluk last hield van zijn knie, kwam hij bij een acupuncturist terecht. Niet alleen was hij oprecht verbaasd en enorm opgelucht dat hij al snel van zijn klachten af was, hij raakte ook gefascineerd door de filosofie achter die voor hem nieuwe behandelvorm. De holistische denkwijze van de traditionele Chinese geneeskunde sprak hem enorm aan. Vincent besloot een jaar in China te gaan wonen, waar hij op de Fudan Universiteit in Shanghai de opleiding ‘Chinees voor buitenlanders’ volgde. De taal, zijn verblijf in de metropool Shanghai en de eeuwenoude Chinese cultuur van het land boeiden hem enorm. Terug in Nederland deed hij bij de TCMA de opleiding medische basiskennis, waarna hij doorstroomde naar de opleiding acupunctuur. 

Hoewel Vincent als sporter en vanuit zijn fysiotherapieachtergrond veel weet over de behandeling van pijnklachten, sportblessures en andere klachten van het bewegingsapparaat, ervaart hij het als een rijkdom dat hij met behulp van deze behandelvorm ook patiënten met andere klachten effectief kan behandelen.  

Vincent woont in Leiden en is als enthousiaste windsurfer vaak op het water van de nabijgelegen Valkenburgerplas te vinden. Zoeken naar balans en stoeiend met de natuurkrachten je koers uitzetten is voor hem een mooie metafoor voor het werk dat hij met zijn patiënten doet.

Maak een afspraak

Kom gerust eens langs in onze praktijk in Haarlem. We helpen je graag.

Neem contact op