Leontine Bos

Leontine Bos

Acupuncturist

Door haar grote kennis en rijke ervaring is Leontine een veelzijdige behandelaar. Op haar zesde begon ze met klassiek ballet in het programma van de Royal Academy of Dance. Na haar middelbare school studeerde ze dans aan de theaterschool. Later kreeg haar passie voor bewegen vorm in haar werk met kinderen en volwassenen als paramedisch therapeut. Ze studeerde oefentherapie Cesar, ergotherapie en sensorische-integratietherapie en werkte in verschillende revalidatieteams op het gebied van chronische pijn, arbeidsrevalidatie en kinderrevalidatie. Daarnaast is ze sinds 1995 gespecialiseerd in kindertherapie en yogadocent ‘Yoga for the special child’. Zij is sinds 2008 werkzaam in het kinderrevalidatieteam van de instelling voor speciaal onderwijs De Parel in Haarlem. 

Naast haar werk is Leontine altijd blijven dansen, maar ze verdiepte zich ook in oosterse bewegingsvormen als qigong, taichi en kung fu, waarin het draait om de beweging van qi, of energie. In 2009 studeerde ze af als qigong-docent. Gefascineerd door het grote effect van de beoefening van deze technieken is ze zich gaan verdiepen in de Chinese filosofie en besloot ze een studie acupunctuur te volgen. Die studie rustte haar uit met het gereedschap om gerichter verstoringen te herstellen en klachten te behandelen.    

Leontine’s kennis over zowel de westerse als de oosterse geneeskunde geeft haar een dieper inzicht in de oorzaken van gezondheidsproblemen. In haar manier van werken heeft ze veel aandacht voor leefstijlveranderingen die kunnen helpen bij het verminderen van klachten.

 

Maak een afspraak

Kom gerust eens langs in onze praktijk in Haarlem. We helpen je graag.

Neem contact op